назад

Про розвиток системи безоплатної правової допомоги в Україні розповіли держслужбовцям ГУНП Тернопільської області

28721805 1700724410014621 549733475 n

Днями начальник відділу організації надання БВПД Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Олег Кононенко провів лекцію для державних службовців Головного управління Національної поліції Тернопільщини, проінформувавши їх про становлення системи безоплатної правової допомоги в Україні та на теренах області.

Навчання державних службовців Головного управління Національної поліції Тернопільщини відбувається в рамках підвищення рівня кваліфікації працівників державних органів влади. Курс навчань триватиме 46 годин. За цей час більш як 50 держслужбовців поліції вивчатимуть психологію, історію держави, політологію та інші дисципліни, які стосуються державної служби та необхідні як для роботи, так і для загального розвитку.

28722387 1700724390014623 920053763 n

Такі заняття, за словами директора Тернопільського регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників державних органів влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Володимира Ткача, кожен держслужбовець повинен проходити раз на три роки.

Під час лекції Олег Кононенко розповів слухачам про передумови створення системи безоплатної правової допомоги в Україні, реалізацію та розвиток цього наймасштабнішого соціального проекту Уряду нашої країни.

Фахівець Центру Олег Кононенко окремо звернув увагу держслужбовців на загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», який реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги і має на меті підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.

Наприкінці лекції держслужбовці поліції висловили бажання якнайчастіше проводити подібні заняття.

ВАЖЛИВО!

Право на безоплатну правову допомогу — гарантована Конституцією України можливість громадянина України, іноземця, особи без громадянства, у тому числі біженця чи особи, яка потребує додаткового захисту, отримати в повному обсязі безоплатну первинну правову допомогу, а також можливість певної категорії осіб отримати безоплатну вторинну правову допомогу у випадках, передбачених цим Законом.

При реалізації права на безоплатну правову допомогу не допускається застосовування привілеїв чи обмежень до осіб за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Нагадуємо, що в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та інші питання щодо отримання такої допомоги. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.