назад
16.08.17

Про співпрацю у сфері захисту прав засуджених говорили в Києві

IMG 0095Учора, 15 серпня, в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк та фахівчині управління забезпечення доступу до правої допомоги Наталія Марчук та Марина Магомедова зустрілися з представниками Департаменту державної кримінально-виконавчої служби України та Департаменту пробації Міністерства юстиції України. Зустріч мала на меті обговорити налагодження співпраці у сфері забезпечення захисту прав осіб, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі, та які знаходяться в місцях тимчасового утримання (засуджені особи), у тому числі реалізації їх права на безоплатну правову допомогу.

Так, зокрема, з метою розширення та спрощення доступу засуджених осіб до отримання правових послуг представники Координаційного центру запропонували вжити заходів щодо утворення та організації роботи дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у приміщеннях установ виконання покарань.

IMG 0075

У свою чергу представники Департаментів висловили пропозицію щодо можливості залучення спеціалістів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги до проведення курсів підготовки засуджених осіб до звільнення, які проводяться в рамках заходів програми «Підготовка до звільнення», та спрямовані на адаптацію таких осіб до життя в умовах вільного суспільства.

Також учасники обговорили питання підвищення правової обізнаності про роботу системи безоплатної правової допомоги в Україні серед засуджених осіб, їх родичів та близьких, зокрема через розміщення відповідних інформаційних матеріалів (плакатів, буклетів) в приміщеннях установ виконання покарань.

IMG 0087

Нагадаємо, відповідно до ЗУ “Про безоплатну правову допомогу” засуджені мають право на всі види безоплатної правової допомоги (первинної та вторинної).


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook             YouTube YouTube             Google Google+  тTwitter