назад

Про створення рівних можливостей доступу до БПД для засуджених без позбавлення волі йшлося під час робочої зустрічі у Регіональному центрі

Probaz 1    У середу, 18 квітня, з метою створення рівних можливостей для доступу до правосуддя осіб, засуджених до покарання без позбавлення волі, відбулася робоча зустріч директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василя Попадинця та начальника філії Державної установи «Центр пробації» у Закарпатській області Віталія Мураля. 

    Учасники зустрічі обговорили шляхи співпраці та координації зусиль обох структур щодо комплексного надання безоплатної правової допомоги особам, які засуджені до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі та перебувають на обліку в територіальних підрозділах пробації, та підписали Меморандум про співпрацю.

probaz 2
   Віталій Мураль окреслив основні завдання Державної установи, наголосивши, що «відповідно до Закону України «Про пробацію», який був прийнятий у лютому 2015 року, метою пробації є забезпечення безпеки громадян шляхом запобігання вчиненню засудженими нових кримінальних правопорушень».
    На обліку в підрозділах пробації наразі перебуває близько 1,5 тисячі осіб, засуджених до покарання без позбавлення волі. Більшість із них – понад 1200 – це особи, які звільнені від покарання з іспитовим терміном.
   Василь Попадинець зазначив, що одним із напрямів співпраці є проведення спільних правопросвітницьких заходів з питань підвищення правової свідомості громадян, захисту їхніх прав, надання правових консультацій, забезпечення доступу до вторинної правової допомоги засуджених осіб. Наразі у підрозділах пробації вже створені дистанційні пункти доступу до БПД, де особи, засуджені до покарання без позбавлення волі, мають можливість отримати правові консультації та роз’яснення, або ж звернутися за наданням БВПД.
    Насамкінець В.Попадинець та В.Мураль домовилися про ведення фахівцями Регіонального центру семінару для працівників філії ДУ «Центр пробації» та керівників районних підрозділів.