назад

Юридичні клініки закладів вищої освіти — постійні партнери центрів з надання БВПД у Кривому Розі

30709512 1661808997229526 7280658230366175232 n12 квітня 2018 року у бібліотеці-філії №11 пройшов круглий стіл “Діяльність юридичних клінік м. Кривого Рогу”. Захід відбувся завдяки результативній співпраці між центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги міста, юридичними клініками закладів вищої освіти та громадськістю.

У стінах бібліотеки зібрались представники Криворізького економічного інституту, Криворізького факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Криворізького факультету Одеської юридичної академії, представники студентського самоврядування, керівники юридичних клінік КЕІ та “Соломон”. А також студенти, які беруть участь у консультуванні людей в юрклініках, викладачі, представники громадськості та власне центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Під час зустрічі відбувся обмін досвідом і знаннями задля подальшого розвитку юридичного клінічного руху в Кривому Розі та, звісно, його взаємодії з системою безоплатної правової допомоги в напрямку підвищення правової обізнаності криворіжців.

Серед питань, які розглядались на круглому столі — робота юридичних клінік та інтерв’ювання клієнтів, булінг в учнівських колективах, проблеми учасників АТО. Як зазначили присутні на заході представники закладів вищої освіти та громадськості, булінг – актуальна проблема сьогодення, вирішення якої потребує консолідації зусиль усіх інституцій. Під час мозгового штурму учасники зустрічі також обговорили проблемні питання суспільства, які можуть бути винесені як теми для проведення міжвузівської дебатної сесії.

Юлія Савелова, адвокат, яка має великий досвід з організації роботи юридичних клінік Києва, залюбки поділилась з присутніми своїм досвідом та знаннями. Як зазначила пані Юлія, вона «приємно вражена налагодженою співпрацею центрів з надання безоплатної правової допомоги та юридичних клінік м.Кривого Рогу».

Важливою для організації круглого столу стала підтримка ГО “Фонд “Професійний розвиток”. Керівник громадської організації Олена Кравченко, яка завжди підтримує подібні заходи, повідомила про можливість організації форуму-театрів для молоді.

Нагадуємо, що в Кривому Розі працюють Перший та Другий криворізькі місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги (вул.Качалова, 2, просп.Героїв-підпільників, 1а) та Криворізьке бюро правової допомоги (вул.Станіслава Конткевича, 37). Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103 (цілодобово та безкоштовно)

При закладах вищої освіти в м. Кривому Розі також працюють юридичні клініки:

Криворізького економічного інституту — пл.Визволення,2, щодня з 9.00 до 17.00;

Криворізького факультету Дніпропетровського університету внутрішніх справ — м-н 7-й Зарічний, 24, вівторок, четвер, з 15.00 до 17.00.

{gallery}news/2018/04/2{/gallery}