назад

Про систему безоплатної правової допомоги говорили під час робочої зустрічі з соціальними працівниками

160315 01

В понеділок, 14 березня інтегратори Шосткинського МЦ Ольга Правосуд та Юлія Зацаринна провели робочу зустріч з директором Шосткинського міського центру з соціальної реабілітації дітей-інвалідів Оксаною Кривущенко та педагогічними працівниками.

Під час зустрічі інтегратори місцевого центру розповіли про  порядок надання безоплатної правової допомоги дітям-сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування та дітям-інвалідам, проінформували про право дітей та їх законних представників на безоплатну вторинну правову допомогу, визначену нормами Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Присутніх також цікавили питання щодо доступності та якості надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Директор комунального центру Оксана Кривущенко наголосила на основних проблемних питаннях, з якими стикаються діти та їх батьки при вирішенні своїх соціальних проблем та зазначила, що на обліку в міському центрі з соціальної реабілітації дітей-інвалідів перебуває  230 дітей-інвалідів. Основною метою діяльності центру є інтеграція дітей з особливими потребами у суспільство. Працівники центру з соціальної реабілітації співпрацюють з різноманітними державними установами, громадськими організаціями, а саме тому важливою є співпраця з місцевим центром безоплатної вторинної правової допомоги в напрямку захисті прав та інтересів дітей-інвалідів.

Після закінчення зустрічі сторони домовилися про кроки майбутньої співпраці та проведення спільних заходів для батьків дітей, які отримують реабілітаційні послуги в міському центрі з  соціальної реабілітації дітей-інвалідів.