назад

Про систему безоплатної правової допомоги та виклики воєнного стану говорили у Ніжині

Фахівці Ніжинського місцевого центру з надання БВПД, Олена Іванова та Наталія Потапенко, зустрілися із відвідувачками жіночого простору «Вільна», що знаходиться у місті Ніжин. 
Під час зустрічі присутні жінки дізналися про право та порядок реалізації права на безоплатну правову допомогу в умовах воєнного стану, видах правових послуг та суб’єктах права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, покроково обговорили дії родичів військовослужбовців, які зникли безвісти чи потрапили у полон, а також порядок виплати грошової допомоги сім’ям військовополонених та безвісті зниклих.
Також присутні ознайомилися із алгоритмом дій особи, яка постраждала від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статті.
Наприкінці заходу бажаючі отримали консультації та роз’яснення щодо вирішення життєвих питань у правовий спосіб, а працівниці системи БПД залишили інформаційні буклети для подальшого розповсюдження.
В умовах воєнного стану найзручніший спосіб отримати консультацію – це зателефонувати за єдиним номером 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні у межах України) або звернутися онлайн.
Дізнайтеся більше про надання безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua
Детальніше. «Вільна» – це безпечний простір для жінок, де вони спокійно проводитимуть дозвілля у виключно дівочому колективі, отримають інформаційну підтримку щодо послуг і сервісів, пов’язаних з протидією гендерно зумовленому насильству. У фокусі – турбота про жінок та дівчат, їхнє фізичне та психологічне відновлення, розкриття творчого потенціалу. Тут кожна може знайти підтримку у складні моменти життя та натхнення для реалізації своїх творчих ідей і пізнання себе.