назад
23.03.23

Про систему БПД розповіли студентам-журналістам на Дніпропетровщині

22 березня у Центрі журналістської солідарності Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України відбулася зустріч заступниці начальника відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області Наталії Руссу із студентами Університету митної справи та фінансів, що навчаються за спеціальністю «журналістика». Познайомивши майбутніх «акул пера» із роботою системи Безоплатної вторинної допомоги взагалі та відділу комунікацій зокрема, комунікаторка запропонувала молоді приєднатися до лав волонтерів БПД та опанувати такий непростий напрямок, як юридична журналістика.

«Оскільки навчання в УМСФ спрямовано на надання навичок не тільки журналістів ЗМІ усіх напрямів та видів, а й у царині зв’язків із громадськістю та реклами, студентам буде дуже цікаво співпрацювати з відділом комунікацій та правопросвіти, спробувавши свої сили у створенні відповідних публікацій – з одного боку, а з іншого  – вивчивши фах комунікатора бюджетної установи. Тож не дивно, що така пропозиція зацікавила першокурсників», – зазначає заступниця начальника відділу комунікацій та правопросвітництва  РЦ з надання БВПД у Дніпропетровській області Наталія Руссу.

Також під час зустрічі Наталія Руссу провела для студентів майстер-клас з тайм-менеджменту «Що робити, аби інколи нічого не робити», висвітливши такі питання:

  • навіщо взагалі планувати свій час, зокрема, журналістам й піарникам;
  • як вирізняти справи за принципом «терміново/важливо»;
  • як зробити список справ планом дій;
  • як мотивувати себе жити за планом, і навіщо це робити.

Звісно, керування часом дуже важливе у журналістиці, особливо для PR-напряму, де діяльність більш напружена та пов’язана з великою кількістю людей і справ, які треба привести до наміченого результату. Тому першокурсникам було  корисно познайомитися з основними техніками тайм-менеджменту на самому початку опанування майбутньої професії», – прокоментувала почуте та побачене завідувачка кафедри журналістики Університету митної справи та фінансів Наталя Кодацька.