назад

Про те як можна вирішити свої правові проблеми розповіли мешканцям Глибоцького та Сторожинецького районів Чернівецької області

2017 02 06M 103 лютого 2017 року заступник начальника Глибоцького бюро правової допомоги Яніна Богдан спільно з головним спеціалістом відділу реєстрації нормативно-правових актів управління реєстрації нормативно-правових актів, систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Галиною Пшеничко провели прийом громадян.

Під час прийому громадянам було надано правові консультації та роз’яснення, зокрема з питань порядку отримання дозволу на приватизацію присадибних земельних ділянок, надання земельної ділянки під забудову, виконання аліментних зобов’язань щодо особи, яка досягла 23-річного віку та продовжує навчання тощо.

2017 02 06M 2Цього ж дня, з метою розвитку правової культури молоді, підвищення їх правової обізнаності та правової поінформованості головний спеціаліст Глибоцького бюро правової допомоги Євдокія Марунцелу та спеціаліст Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Галина Пшеничко провели інформаційну бесіду з учнями старших класів Глибоцької гімназії на тему: «Права дитини згідно Конвенції ООН».

Про толерантність та повагу до інших членів суспільства, побудову правової держави, функціонування державних інституцій, спрямованість їх діяльності на забезпечення дотримання прав людини і громадянина, захист прав в національному та міжнародно-правовому полі йшлося під час інформаційної бесіди.

Під час обговорення учасники заходу також проаналізували окремі положення кодифікованих нормативно-правових актів, Законів України «Про охорону дитинства», «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю», «Про попередження насильства в сім’ї» та інші.

Увагу дітей було звернено також на діяльність організацій Глибоцького району, що опікуються правами дітей, особливих категорій громадян, людей з особливими потребами і сприяють реалізації та захисту їх прав.

2017 02 06M 3З метою розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги прийом та консультування громадян також провела заступник начальника Сторожинецького бюро правової допомоги Вікторія Данко.

Роботу виїзних консультаційних пунктів за участі фахівця Сторожинецького бюро правової допомоги забезпечено на базі Старобросковецької та Новобросковецької сільських рад Сторожинецького району області.

В рамках виїзного консультування громадянам було надано первинну правову допомогу з питань, що стосувалися порядку та умов приватизації землі, особливостей призначення субсидій, перерахунку пенсії тощо.

За результатами робочих перемовин Вікторії Данко та старости села Нові Бросківці Іваном Малаванюком погоджено створити дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, де кожен мешканець села зможе отримати необхідну консультацію та роз’яснення щодо вирішення своїх правових проблем.

Довідково! Звернутись по допомогу до фахівців Глибоцького бюро правової допомоги можна за адресою: м. Глибока, вул. Борцям за волю України, 2а. Контактний телефон: (0 3734) 2-41-40. Також можна скористатися послугою Skype-зв’язку (логін: «Глибоцьке бюро правової допомоги» або «hlybotske@legalaid.cv.ua»).

Отримати безоплатну правову допомогу мешканці Сторожинецького району можуть звернувшись до фахівців Сторожинецького бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 6а. Контактний телефон: (0 3735 ) 2-28-99. Логін для Skype-зв’язку «Сторожинецьке бюро правової допомоги» або «storozhynetske@legalaid.cv.ua».

Єдиний телефонний номер системи БПД 0 800 213 103.