назад

Про те, як захищали права аграріїв на Полтавщині, говорили під час чергового засідання оперативного штабу захисту

20157885 1454291354659797 1644168384049793760 o

31 серпня 2017 року в Полтавській обласній державній адміністрації  відбулося засідання оперативного штабу щодо захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів, у роботі якого взяв участь перший заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській  області  Микола Лахижа.

         У рамках роботи штабу присутні розглянули звернення керівників двох господарств агропромислового комплексу Лохвицького району Полтавської області щодо самовільного захоплення земельних ділянок та ситуацію, яка склалася на гранітному кар’єрі та обговорили оптимальні шляхи вирішення проблеми. Так, члени штабу прийняли рішення щодо термінового проведення відповідної перевірки.

Під час зібрання Микола Лахижа розповів про роботу мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги, які створенні в області згідно доручення Міністра юстиції України та на виконання якого Головне територіальне управління юстиції у Полтавській області та Регіональний центр з надання БВПД у Полтавській області розробили та затвердили «Графік роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги». Вищезазначений графік доведений до відома організаторів. Головними виконавцями є місцеві центри з надання БВПД та ГТУЮ спільно з райдержадміністраціями.

«Під час роботи мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги фахівці системи та органів юстиції області надають не лише консультації із земельних питань, але й проводять зустрічі з представниками місцевої влади, аграріями, представниками ЗМІ. Під час вуличних інформувань жителів територіальних громад  інформують про широкий спектр правових послуг системи БПД та органів юстиції» – повідомив він.21246551 1454291411326458 4018312727326134186 o

Участь у виїзних засіданнях беруть також представники національної поліції та Управління з контролю за використанням та охороною земель.

 Довідково: з метою належної роботи штабу, 15 серпня 2017 року, у Регіональному центрі відбулася  нарада з питання організації виконання доручення Міністра юстиції України, під час якої працівники центру розглянули організаційні та методичні завдання. Також фахівці системи БВПД провели консультації з ГТУЮ щодо організації роботи мобільних груп, визначили координаторів та відповідальних.

Станом на 31.08.2017 року проведено 6 виїздів мобільних груп. Перенесено на початок вересня виїзд робочої групи у Лубенський район (згідно пропозиції голови РДА)

Працівниками системи надання правової допомоги та ГТУЮ на основі отриманих рекомендацій  підготовлені інформаційні та методичні матеріали, які використовуються в роботі.

Інформація про діяльність мобільних точок доступу до БПД  розміщена  у відповідних регіональних електронних та друкованих ЗМІ.

 Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області  знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська 37/40, тел. (0532) 56-26-66.