назад
08.07.19

Про відновлення судового та виконавчого провадження внутрішньо переміщеним особам говорили у Кропивницькому

Який порядок відновлення втрачених документів; як відновити судове та виконавче провадження внутрішньо переміщеним особам; якими нормативно-правовими документами здійснюється правове регулювання відновлення судового та виконавчого провадження обговорили під час воркшопу представники центрів безоплатної вторинної правової допомоги спільно з фахівцями ГО «Десяте квітня».

Захід організований Координаційним центром з надання правової допомоги спільного з ГО «Десяте квітня», правовим клубом PRAVOKATOR. Дніпро в межах співпраці  з УВКБ ООН.

«Досить значна кількість звернень внутрішньо переміщених осіб до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги стосується відновлення судового та виконавчого провадження. Під час  тренінгів, семінарів, воркшопів можна не тільки здобути нові знання, а й обмінятись досвідом у сфері надання правової допомоги громадянам»,

зауважив Леонід Кропліс, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області.

Фахівці центрів обговорили нормативно-правові документи, якими здійснюється правове регулювання судового та виконавчого провадження; об’єкт та предмет відновлення; об’єктивні та суб’єктивні причини втрати судового провадження.

Окрім того, проаналізували алгоритм дій відновлення втраченого судового провадження. Детальний алгоритм можна знайти на довідково-інформаційній платформі правових консультацій «WikiLegalAid», яка спрямована на підвищення правової свідомості та освіченості населення за посиланням.

Під час практичної роботи в групах учасники воркшопу розглянули складні кейси та проаналізували найбільш ефективні варіанти надання правової допомоги громадянам.