назад

Про вирішення спорів через медіацію говорили під час Субнаціонального  Кластеру з питань захисту у Львові

У Львові відбулась місцева координаційна зустрічі Субнаціонального  Кластеру з питань захисту. Під час заходу заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Віра Іськович насамперед ознайомила присутніх з системою безоплатної правової допомоги.

«Система безоплатної правової допомоги – це розгалужена мережа точок доступу, в які люди можуть звернутись, аби отримати фахову допомогу юриста. На Львівщині є 28 таких точок – бюро правової допомоги, також є 5 місцевих центрів та Регіональний центр з надання БВПД у Львівській області», – розповідає Віра Іськович.

Розповіла заступник директора і про те, як система безоплатної правової допомоги Львівщини допомагає у забезпеченні доступу до медіації. Та як розвивається «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» (так зване «відновне правосуддя»).

«Медіація є достатньо новою процедурою, яка тільки набирає популярності. Втім, у нас вже є успішний досвід її «використання» у «Відновному правосудді» Наразі ми маємо 18 успішних справ, де неповнолітній звільнився від кримінальної відповідальності. Тож медіація – це хороший метод вирішення спорів у будь-яких конфліктах, окрім тих, де є домашнє насильство», – наголошує заступник директора.