назад

Про взаємодію системи БПД із закладами культури і бібліотечних установ говорили в ОДА

У приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк  6 лютого заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківські області Володимир Ковальчук взяв участь у роботі підсумкової колегії управління культури, національностей та релігій ОДА.

Про підсумки діяльності галузі у минулому 2019  році, основні проблеми, виклики та завдання на рік поточний йшлося під час заходу. Незважаючи на непрості умови, став плідним для розвитку культури на Прикарпатті.

Основними пріоритетами на 2020 рік для культури Прикарпаття в рамках завершення реформи децентралізації заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів зазначив розвиток галузі й збереження мережі закладів, які надаватимуть якісні послуги людям.

В обговоренні виступив заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківські області Володимир Ковальчук, який подякував працівникам клубних установ, районних та сільських бібліотек, ОТГ, музеям за співпрацю з структурами безоплатної правової допомоги на Прикарпатті. Особлива подяка була висловлена колективу Івано-Франківського краєзнавчого музею, в стінах якого  16 грудня відбулось відкриття фотовиставки «Правова допомога поруч» з метою привернути увагу до переваг державного механізму захисту прав українців на Прикарпатті.

«Культурні обміни, спільні проєкти і заходи західних та східних областей України сприяють об’єднанню нашої держави, – підкреслив Віталій Федорів. – Саме культура повинна стати тим важливим елементом та рушійною силою для зшивання країни».