назад

Про Загальну декларацію прав людини розповіли студентам коледжу ветеринарної медицини

З нагоди проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини указом Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149/2008 започатковано проведення Всеукраїнського тижня права, який проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини. В рамках Всеукраїнського тижня права, 5 грудня 2017 року начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Тетяна Жалобна провела лекцію на тему: “Знай та захищай свої права” для студентів Золотоніського коледжу ветеринарної медицини.

Учасників заходу ознайомлено із видатним документом в історії людства – Загальною декларацією прав людини, де викладено сучасну концепцію прав людини, а також наголошено, що вже впродовж багатьох років Декларація виконує як мінімум дві вкрай важливі функції. По-перше, вона є базою для низки галузевих міжнародних договорів, по-друге, цей документ перетворився на першооснову для розбудови національних правових систем. Гідність, свобода, рівність — ці поняття невіддільно пов’язані із самою сутністю людини. Ці принципи визначають засади організації будь-якої демократичної держави.

З метою забезпечити українців інформацією про права, які гарантовані їм Конституцією і законами України, навчити ці права реалізовувати та захищати, цільову аудиторію проінформовано про загальнонаціональний проект Міністерства юстиції України “Я МАЮ ПРАВО!” та поширено інформаційні буклети.