назад

Про захист прав мешканців багатоквартирних будинків говорили в Конотопі

KoM 2016 12 12 seminar 115 грудня директор Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр МУХА взяв участь у роботі обласного семінару на тему: «Реформування житлово-комунального господарства в Сумській області: проблеми та шляхи їх вирішення (в житловому фонді)». У заході приймали участь заступник голови комітету Верховної ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона БАБАК, заступник Міністра

регіонального розвитку, будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Едуард КРУГЛЯК, керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ, представники ГО «Агенція регіонального розвитку Сіверського регіону України» та Асоціації обєднань співвласників багатоквартирних будинків «Сумщина», представники органів місцевого самоврядування та органів влади Сумської області,представники ОСББ міста Конотоп та області.

 

Обговорювалися питання подальшого розвитку житлово-комунальної галузі України та житлового фонду, створення та діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, правове регулювання відносин між співвласниками житлових будинків та іншими структурами,які відповідальні за передачу житлового фонду до ОСББ. Олександр МУХА розповів присутнім про діяльність центру з питань захисту прав громадян, особливості надання вторинної правової допомоги.

Питання правового регулювання управління багатоквартирними будинками – порядок списання з балансу багатоквартирних будинків,питання проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку, проект типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком та захист прав власників квартир були найбільш обговорюваними серед присутніх. Олександр МУХА зазначив: «На даний час у мешканців багатоповерхових будинків виникає дуже багато питань, з якими вони звертаються до фахівців центру за роз’ясненнями. Завдання системи безоплатної правової допомоги в Україні підвищити рівень правосвідомості та навчити людей самостійно відстоювати свої права. А в питаннях управління в багатоквартирних будинках та законодавстві щодо об’єднань співвласників багатоповерхових будинків дуже багато питань, які потребують фахових консультацій юристів. Ми готові посилювати правову спроможність громад через створення ефективної системи захисту прав мешканців громад». Всі присутні отримали інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога?» та флаєри з контактами центру.

KoM 2016 12 12 seminar 2

Конотопський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:
м. Конотоп, вул. Бр. Лузанів,43.

Телефон: 05447 -6-23-47

E-mail:konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103