назад
31.05.17

Пробація – можливості для змін, переконані у Сумському місцевому центрі

SuM 2017 05 30 probaciya 130 травня відбувся круглий стіл на тему: «Співпраця Місцевого центру з Сумським міськрайонним відділом з питань пробації. Реалії та можливості», організований Сумським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, в якому брали участь представники Сумського міськрайонного відділу з питань пробації, адвокати PRO bono, голови громадських організацій та представники Сумського місцевого центру.

Взагалі, пробація – це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого. На заході  детально було роз’яснено поняття пробації, види пробації та реалізація пробаційних програм.

З вітальним словом виступила Валентина Трошечко, директор Місцевого центру, яка зазначила, що із прийняттям  Закону України «Про пробацію» перед нашою країною постала низка завдань, пов’язаних із впровадженням у життя цього нового інституту. Тому проведення круглого столу з окресленої тематики є вкрай важливим і необхідним».

SuM 2017 05 30 probaciya 6

 

Андрій Качанов, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами більш детально розповів про зміни в Законі України про «Безоплатну правову допомогу», категорії осіб, яким надається така допомога та куди можна звернутися за первинною та вторинною правовою допомогою.

SuM 2017 05 30 probaciya 7

До присутніх також звернувся керівник Сумського міськрайонного відділу з питань пробації, Володимир Калайдов, який не лише підкреслив високу практичну значущість заходу, але і акцентував увагу на необхідності виявлення проблем та перешкод на шляху реалізації пробації у практиці на сучасному етапі. Також ознайомив учасників круглого столу із законодавчими змінами та кроками, які були здійсненні Міністерством щодо створення служби пробації. Він підкреслив, що розвиток системи пробації є одним з пріоритетів реформи пенітенціарної системи та закликав до співпраці усіх присутніх.

  Голова Обласної громадської організації «Батьки онкохворих дітей» Оксана Смольникова наголосила на соціальних педагогах, які повинні займатися саме неповнолітніми дітьми та кризовими сім’ями: « Ми готові співпрацювати із представниками відділу з питань пробації та обмінюватися набутим досвідом».

Наприкінці заходу представники Сумського міськрайонного відділу з питань пробації поділилися з колегами практичним досвідом застосування альтернативних видів покарання, значенням досудових доповідей та особливостями відбування покарань не пов’язаних з позбавленням волі.

Сумський місцевий центр з

надання безоплатної вторинної

правової допомоги

м.Суми, вул.Покровська 9/1

(вхід навпроти кінотеатру «Космос»)

0667713261, 0983806938

 

З 8-00 до 17-00