назад

Проблемні родини – у зоні особливої уваги правників системи БПД

viber imageОдним з напрямків роботи Криничанського бюро правової допомоги є робота з проблемними сім’ями. Адже саме завдяки взаємодії правників та відповідних служб вдається вчасно виявити такі родини та всебічно підійти до вирішення існуючих у них проблем.

Днями Надія Федориненко, керівник Криничанського бюро правової допомоги, взяла участь у засіданні комісії з питань координації взаємодії суб’єктів соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Розглядалися питання щодо перебування окремих родин на обліку Криничанського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

За результатами розгляду справ було вирішено взяти під соціальний супровід сім’ї з сел Семенівка, Кудашівка, Малософіївка. Серед причин підвищеної уваги з боку соціальних служб – вживання алкогольних напоїв батьками, неналежне виконання батьківських обов’язків, незадовільний стан помешкань, в яких проживають родини, тяжка хвороба у одного з батьків. У випадку відсутності будь-яких змін протягом тижня, опікунським радам відповідних сільських рад було дано вказівки на збір документів на позбавлення батьківських прав родин із вказаних селищ.

Оскільки у осіб які перебувають на обліку часто виникає потреба в отриманні юридичних консультацій або є необхідність у відновленні прав у судовому порядку, керівник бюро правової допомоги бере участь не тільки у засіданнях відповідної комісії, а й у виїздах соціальних служб до таких сімей.

Так, було вирішено взяти під соціальний супровід та надати правову допомогу в оформленні документів родині із с. Биково, яка має на утриманні 4 малолітніх дітей. У найменшої дитини 2017 року народження відсутнє свідоцтво про народження, матір не отримує ніяких соціальних виплат на дітей у зв’язку з відсутністю у паспорті відомостей про реєстрацію місця проживання. Звичайно, важливу роль у вирішенні цієї проблеми відіграє і допомога фахівця системи БПД.

Нагадуємо, що Криничанське бюро правової допомоги працює за адресою: смт. Кринички, вул. Виконкомівська, б. 17, к. 15,16. Графікроботи: Понеділок-П’ятниця з 08:00 до 17:00. Контактний номер телефону бюро: (05654) 9-20-62.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.