назад

Проблеми реалізації прав людини стали темою круглого столу на Семенівщині

08102018semenivkakrygliystil1

В День юриста України, 8 жовтня 2018 року, за ініціативи заступниці начальника Семенівського бюро правової допомоги Олени Вареник відбувся правовий круглий стіл із представниками органів державної влади і місцевого самоврядування, де учасники обговорили проблематику реалізації прав людини в Україні.

 

Учасниками семінару стали представники Семенівського РВ Державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Полтавській області, Семенівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Семенівської селищної ради (ОТГ), Семенівської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості, Семенівського районного сектору з питань пробації, Семенівської РДА.

Учасники зібрання обговорили питання пов’язані із захистом прав людини в Україні, практичні питання реалізації прав людини в різних життєвих ситуаціях, ставили запитання та висловлювали свої думки.

«Найважливішим міжнародним актом із захисту прав людини і громадянина є Загальна декларація прав людини. Вона стала першим документом універсального характеру, який на міжнародному рівні проголосив основні громадянські, політичні, соціально-економічні та культурні права. Багато держав світу, зокрема Україна, вмістили посилання на Загальну декларацію прав людини або її положення у свої конституційні акти. У розділі ІІ «Права, свободи та обов’язки людини і громадянина» Конституції України закріплено широкий спектр прав і свобод людини та громадянина, а також загальні принципи та положення, які ставлять за мету визначити зміст гарантій і механізмів їх реалізації», – додала Олена Вареник.08102018semenivkakrygliystil2

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правничу допомогу громадяни можуть звернувшись до Семенівського бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341) 91-2-43.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.