назад
15.07.15

Продовжується візит представників Координаційного центру до Канади з метою вивчення досвіду запровадження інформаційних технологій у сфері надання правової допомоги

16-07-CanadaЗ 13 по 19 липня 2015 року триває робоче відрядження представників команди Координаційного центру з надання правової допомоги до Канади. Заступник директора Олександр Баранов та начальник управління стратегічного розвитку Сергій Троценко вивчають досвід цієї країни щодо впровадження інноваційних інформаційних технологій в наданні та управлінні послугою надання правової допомоги громадянам.

Навчальний візит представників Координаційного центру організовано у рамках впровадження спільного українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

 Сьогодні, 15 липня 2015 року, наші колеги перебувають у найбільшому місті Канади – Торонто, столиці провінції Онтаріо. У рамках візиту Олександр Баранов та Сергій Троценко відвідали зустріч із представниками «Правової допомоги Онтаріо» (LAO) – Девідом МакКіллопом, Родом Стрейном та Родні Смітом.

16 07 Ottawa

Нагадаємо, що провінція Онтаріо найбільш густонаселена у Канаді ( 38,5% від населення країни).

Загальне управління системою надання правових послуг в провінції Онтаріо покладено на Міністерство юстиції Онтаріо, яке відповідає за забезпечення справедливої та доступної системи правосуддя. Міністерство забезпечує часткове фінансування діяльності «Правової допомоги Онтаріо» (LAO), встановлює основи для її правової діяльності та формування політики, забезпечує нагляд та регулювання діяльності LAO, включно з проведенням фінансового та господарського аудиту.

Клієнти LAO – люди з низьким рівнем доходу, або без доходу. LAO допомагає знедоленим людям, у тому числі одиноким батькам, які потребують підтримки у вихованні та забезпеченні дитини; жертвам домашнього насильства; інвалідам; біженцям та ін. Щорічно LAO надає правову допомогу більше ніж 1 мільйону жителів Онтаріо.

Участь у робочих зустрічах із представниками Координаційного центру зі сторони проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» беруть директор проекту Лариса Бізо, менеджер проекту в Україні Оксана Кікоть, та менеджер проекту в Канаді Тетяна Войтян.

16 07 Toronto

Довідково:

Проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні» має на меті покращення рівного доступу до правосуддя для населення України (особливо представників вразливих верств) шляхом підтримки впровадження системи безоплатної правової допомоги та підвищення рівня обізнаності населення щодо прав на отримання безоплатної правової допомоги.

Проект розрахований на п’ять років (2014-2018) та фінансується Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади; впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги.  

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter