назад

Профілактика негативних проявів в молодіжному середовищі

    02 листопада 2017 року виконуюча обов’язки директора Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Катерина Лиско та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Аліна Сердюк разом із завідувачем сектором у справах дітей Служби у справах дітей та сім’ї Броварської міської ради Юрієм Скоробагатьком провели лекцію для студентів Державного професійно-технічного навчального закладу «Броварський професійний ліцей» на тему: «Профілактика негативних проявів в молодіжному середовищі».

    Катерина Лиско розпочала лекцію з інформування про право кожного громадянина на професійну правову допомогу відповідно до Конституції України та Закону України «Про безоплатну правову допомогу», та про можливість звернення за такою допомогою до Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
    Аліна Сердюк розповіла про запобігання та протидію домашньому насильству в сім’ї, оскільки дана проблема є актуальною і, на жаль, масштабною в суспільстві. Зокрема, під час заходу були висвітлені питання, що стосувались поняття та видів домашнього насильства з наведенням практичних прикладів, способів запобігання насильству, переліку суб’єктів (державні органи, установи, організації, громадські організації), до яких необхідно звертатися у разі потерпання від домашнього насильства або при необхідності запобігти такому насильству. Також Аліна Сердюк наголосила на ролі дитини, як свідка домашнього насильства, над якою, хоч і не здійснювалось насильство, але яка була свідком даного злочину, і тому є постраждалою особою від домашнього насильства в сім’ї, що є дуже важливим фактором для залучення Служби у справах дітей та сім’ї в подальшому судовому процесі.
    Продовжила лекцію Катерина Лиско, яка розповіла студентам про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх, з якого віку неповнолітні притягуються до відповідальності, роз’яснила про ризики втягнення неповнолітніх в злочинну діяльність, шкоду тютюнопаління та наркотичних речовин.
    Завершив лекцію Юрій Скоробагатько, який наголосив на проблемах в молодіжному середовищі, способах їх запобігання та уникнення. А також нагадав студентам про їх обов’язки та безпосередньо про обов’язки в навчальному закладі відповідно до Положення про даний заклад.
    Наприкінці лекції студенти задавали питання, які їх цікавили, та отримали на них повну відповідь. Після чого їх було проінформовано представниками Броварського місцевого центру з надання БВПД про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та надано інформаційні буклети на теми: «Безоплатна правова допомога», «Твої права – твій захист! Правові орієнтири кожної дитини», «Вимагають хабара за іспит чи навчання?».