назад

Педагогам Шипинецького ЗНЗ розповіли про правову допомогу

18-102 листопада 2017 року фахівці системи безоплатної правової допомоги провели робочу зустріч з керівництвом та педагогами Шипинецького загальноосвітнього навчального закладу.

Про основні завдання та цілі системи безоплатної правової допомоги присутнім розповіла начальник Кіцманського бюро правової допомоги Анжела Олексюк. Педагогічному колективу Шипинецького навчального закладу вона розповіла про види правових послуг, які надає Кіцманське бюро правової допомоги.

Для отримання правових консультацій надала відповідну контактну інформацію: м. Кіцмань, вулиця Незалежності, 83 і номер телефону: 2-10-38. Окрім того, фахівець системи безоплатної правової допомоги розповіла, що є можливість зателефонувати через систему інтернет-спілкування «Скайп» (набравши kitsmanske@legalaid.cv.ua або Кіцманське бюро правової допомоги).

А от представники Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги роз’яснили, що таке первинна і вторинна безоплатна правова допомога. Розповіли, що всі без винятку громадяни України мають право на безоплатну первинну правову допомогу. Присутні мали змогу також дізнатись, які саме категорії громадян мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Зокрема це – особи, які перебувають під юрисдикцією України, якщо їхній середньомісячний дохід не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму; внутрішньо переміщені особи; ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та інші.

На завершення домовились про проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення правової освіти учнів школи.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м.Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

До фахівців Кіцманського бюро правової допомоги можна звернутись за адресою: м.Кіцмань, вул. Незалежності, 83, тел. (0 3736) 2-10-38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).