назад

«Мобільні точки доступу до БПД» у Лужанах та Шипинцях

19-102 листопада 2017 року «мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги» працювали у селищі міського типу Лужани та селі Шипинці Кіцманського району.

Консультації надавали фахівці системи безоплатної правової допомоги: начальник Кіцманського бюро правової допомоги Анжела Олексюк, головні спеціалісти Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Побережнюк та Аліна Зузуля.

19-2Для налагодження співпраці щодо забезпечення права громадян на правову допомогу та розширення доступу в її отриманні, фахівці провели робочу зустріч з Лужанським селищним головою Наталією Катрюк. Пізніше такі ж перемовини відбулась із Шипинецьким сільським головою Василем Нявчуком.

Під час зустрічі мова йшла про захист права власності та заходи протидії рейдерським захопленням земель. Фахівці системи БПД обговорили із представниками Лужанської селищної ради та Шипинецької сільської ради необхідність проведення спільних інформаційно-роз’яснювальних заходів для мешканців. Не оминули вони також питання забезпечення роботи дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги на базі сільських рад, проведення виїзних консультувань тощо.

Опісля в рамках реалізації Всеукраїнського просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», присутнім розповіли про цей проект. Його мета – підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності захищати свої права.

19-3Крім того на базі Шипинецької сільської ради було організовано роботу дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м.Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

До фахівців Кіцманського бюро правової допомоги можна звернутись за адресою: м.Кіцмань, вул. Незалежності, 83, тел. (0 3736) 2-10-38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).