назад

Профспілки та центри безоплатної правової допомоги допомагають захищати трудові права

trade unions 124 квітня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Радушинська взяла участь у конференції працівників профспілок, присвяченій Всесвітньому дню охорони праці.

Всесвітній день охорони праці відзначають 28 квітня, щоб привернути увагу громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

«На Житомирщині від нещасних випадків на виробництві постраждали 109 осіб, з них 8 загинуло», – наголосив заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослав Лагута.

За словами начальника Управління держпраці у Житомирській області Сергія Сечіна рівень травматизму серед молоді на 40 відсотків вищій, ніж серед працівників старшого віку.

Усі учасники заходу наголошували на важливості правової освіти серед населення та позитивно відгукувались про співпрацю в цьому напрямку з центрами та бюро правової допомоги.

Центри та бюро правової допомоги Житомирщини проводять постійну правопросвітницьку роботу серед молоді, трудових колективів щодо роз’яснення їх трудових прав та гарантій. На базі центрів зайнятості на постійній основі діють пукти консультування громадян.

trade unions 2

{module РЦ}

{module Бердичівський МЦ}

{module Житомирський МЦ}

{module Коростенський МЦ}

{module Нов.-Волинський МЦ}