назад
23.03.16

Програма безоплатної правової допомоги населенню сіл Собич та Лісне в дії

160323 21

Робоча група у складі інтеграторів Ольги Правосуд, Юлії Зацаринної та заступника начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Наталії Олійник 22 березня відвідала село Собич, де провела ряд заходів.

В приміщенні Собицької сільської ради протягом трьох годин Наталія Олійник здійснювала прийом громадян. За консультацією та роз’ясненнями звернулось 11 жителів села. Людей цікавили питання трудового, пенсійного, земельного, спадкового, цивільного законодавства. 

Наприклад, за консультацією звернулася жінка, яка повідомила, що працювала протягом останніх двох років в медичній амбулаторії в сусідньому селі, але медична установа після ліквідації не передала до архівного фонду дані про її трудовий стаж і тому вона не може оформити пенсію за вислугою років.

160323 22

– За відсутності документів про наявний стаж роботи і неможливості одержання їх внаслідок ліквідації підприємства, установи, організації або відсутності архівних даних з інших причин, трудовий стаж установлюється на підставі показань не менше двох свідків, які б знали заявника по спільній з ним роботі на одному підприємстві, в установі, організації або в одній системі і мали документи про свою роботу за час, стосовно якого вони підтверджують роботу заявника, – роз’яснила фахівець.

Інтегратори в свою чергу провели зустрічі з керівництвом сільської ради, педагогічним колективом Собицького навчально-виховного комплексу – I-III ступенів – ДНЗ, працівниками медичного пункту та ТОВ «Агрофірма-Україна». В ході зустрічей говорили про надання безоплатної правової допомоги в селі, можливість надання адвоката за рахунок держави, про умови надання безоплатної вторинної правової допомоги, порядок звернення, а також специфіку надання вторинної правової допомоги соціально незахищеним категоріям громадян.

160323 23

Цього ж дня працівники центру провели вуличне інформування серед жителів села та розповсюдили буклети. Мешканці були зацікавлені та охоче спілкувались з працівниками центрую

       Виїзд працівників Шосткинського місцевого центру відбувся завдяки співпраці з головою села Собич, яка ініціювала перед депутатами Собицької сільської ради прийняття програми безоплатної правої допомоги населенню сіл Собич та Лісне, яка затверджена рішенням від 18 лютого 2016 року виконкомом Собицької сільської ради.