назад

Проходження практики у системі БПД: підвищуємо кваліфікацію майбутніх правників

гол

Проведення заходів з метою розвитку компетенцій, навиків та підвищення кваліфікації партнерських інституцій є важливим напрямком діяльності системи БПД, що визначено у Регіональному плані надання правової допомоги у Рівненській області на 2018 рік.

Тому з метою здобуття практичних умінь та навичок у сфері юриспруденції, покращення рівня своєї правової освіченості 8 студентів-правників Національного університету водного господарства та природокористування розпочали проходження практики у Регіональному центрі з надання БВПД у Рівненській області.

Так, згідно з планом проходження практики, яка триватиме упродовж трьох тижнів, майбутні правники ознайомилися з діяльністю Регіонального центру та з послугами, які надає центр. Зокрема, студентів детально ознайомили з роботою чергової частини, фахівці якої цілодобово та без вихідних доручення видають доручення черговим адвокатам для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

1

Також практиканти взяли участь в оперативній нараді працівників Регіонального центру, що відбувається щотижня, під час якої директор Василь Овдіюк окреслив основні завдання на тиждень.

2

Окрім того, відповідно до плану студенти-правники будуть присутніми при проведенні заходів із підвищення правової освіти населення, візьмуть участь в обговоренні питань діяльності системи БПД Рівненщини з адвокатами, фахівцями-практиками судових і правоохоронних органів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування.

3

Що важливо, студенти, які вирішили пов’язати своє майбутнє з юриспруденцією, матимуть унікальну можливість віддати судові засідання, у яких беруть участь адвокати, що надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).