назад

Проінформували педагогів Сумщини

SuR 170926 24Які можливості відкриває для кожного громадянина система безоплатної правової допомоги в частині реалізації своїх прав, захисту прав дітей-сиріт, попередження правопорушень підлітків? Це обговорили на черговій тематичній зустрічі з вчителями-предметниками спеціальних шкіл-інтернатів, завідувачами дошкільних навчальних закладів та іншими педагогічними працівниками. Інформаційно-презентаційний захід проведено 25 вересня для близько 100 слухачів Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Учасників проінформовано про можливість отримання первинної та вторинної правової допомоги у місцевих центрах з надання БВПД та їх структурних підрозділах – бюро правової допомоги.

На початку виступу Наталією Поставською, начальником відділу моніторингу діяльності місцевих центрів, наголошено про категорії громадян, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

SuR 170926 21

«Зростає довіра громадян до системи безоплатної правової допомоги. Про це свідчать такі статистичні показники, як кількість звернень. Якщо у 2016 році їх було 12580, то станом на 22.09.2017 –  15903», – зазначила вона.

SuR 170926 22

Крім того, мешканці області можуть скористатися Єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 для отримання первинної правової допомоги у вигляді правових консультацій. Юристи контактного центру, що є структурним підрозділом Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області, працюють щоденно із 7.00 до 21.00, без вихідних.  

SuR 170926 23

Крім цього, роз`яснено види правової допомоги. Особливу увагу приділено вразливим категоріям населення, які можуть звернутися для отримання вторинної правової допомоги, а саме для вирішення справи клієнта буде задіяно адвоката за рахунок держави. У межах Меморандуму про співпрацю, підписаного з Департаментом освіти і науки Сумської облдержадміністрації у серпні цього року, тісна співпраця з установами освіти у проведенні правопросвітницьких заходів забезпечує правову обізнаність усіх учасників навчально-виховного процесу.

SuR 170926 25

На завершенні  учасникам заходу повідомлено про про місцезнаходження Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області та Сумського місцевого центру з надання БВПД. У ході обговорення інформації Олена Терез, завідувач дитячим садком «Сосонка» м. Лебедин, зауважила про важливість проведення правопросвітницьких заходів для малечі саме фаховими юристами.

«Ми зацікавлені у такій співпраці, бо це важливо для виховання правової обізнаності юних мешканців нашого міста», – зазначила вона.