назад
16.05.16

Пройшов тренінг для адвокатів, що надають безоплатну вторинну правову допомогу

trening pr

Адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, відвідали тренінг на тему «Правова допомога учасникам бойових дій на Сході України». Доповідачем був адвокат-тренер Сергій Валентинович Вилков.

Під час тренінгу лектор, адвокат Сергій Вилков, розповів про нещодавні зміни, внесені у законодавство у зв’язку з воєнними діями і так званим «особливим періодом». Велику частину розмови він приділив і оформленню статусу учасника бойових дій: тому, які для цього необхідні документі, які існують підстави для надання подібного статусу, які причини не є вагомими для відмови в оформленні.

Окремо зупинився на отриманні статусу учасника бойових дій добровольцями. Також доповідач розповів про військове діловодство та законодавчу базу, перерахував характерні типи військових злочинів, розповів про дезертирство та тонкощі, пов’язані зі встановленням його факту. Останню частину розмови було присвячено розгляду конкретних прикладів подібних справ, які траплялися в адвокатській практиці доповідача.

Тема тренінгу, гостра та ще недостатньо вивчена, викликала велику цікавість серед адвокатів. Після завершення офіційної частини тренінгу вони продовжили обмінюватися власним досвідом у вирішенні таких справ.

trening 1trening 2trening 3trening 4