назад
05.03.14

Протягом січня-лютого 2014 року безоплатну вторинну правову допомогу отримали понад 11 тисяч осіб

ResultsУ період з 1 по 28 лютого 2014 року центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – центри) видано 5435 доручень адвокатам, у тому числі 1557 – для надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, затриманим за підозрою у вчиненні злочину; 3544 – для здійснення захисту за призначенням; 173 – для надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, до яких застосовано адміністративне затримання; 161 – для участі у проведенні окремих процесуальних дій.
Частка відмов від адвоката особами, які мають право на отримання безоплатної правової допомоги, за вказаний період становить 3,64 %.

Загалом з початку 2014 року центрами видано 11259 доручень адвокатам, у тому числі 3362 – для надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, затриманим за підозрою у вчиненні злочину; 7163 – для здійснення захисту за призначенням; 417 – для надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, до яких застосовано адміністративне затримання; 317 – для участі у проведенні окремих процесуальних дій.
Частка відмов від адвоката особами, які мають право на отримання безоплатної правової допомоги, за вказаний період становить 3,22 %.
 

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальна кількість виданих адвокатам доручень для надання безоплатної вторинної правової допомоги збільшилася на 6,9%, зокрема, за рахунок збільшення на 52,2% кількості виданих доручень для здійснення захисту за призначенням та на 44 % – для проведення окремої процесуальної дії. Водночас кількість виданих доручень для надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, затриманим за підозрою у вчиненні злочину, зменшилась на 12%.

Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечують цілодобове прийняття повідомлень щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги на всій території України