назад

Протягом жовтня до Звенигородського бюро правової допомоги звернулося півсотні нових клієнтів

foto 150 нових клієнтів, 105 зареєстрованих письмових звернень, 105 роз’яснень та консультацій та 11 прийнятих звернень про надання вторинної правової допомоги – такі результати цьогорічної роботи в жовтні продемонстрували фахівці Звенигородського бюро правової допомоги Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Крім того, на постійній основі працівниками Звенигородського бюро проводяться правопросвітницькі заходи, до яких належать вуличні інформаційно-роз’яснювальні акції, тематичні лекції та семінари, круглі столи, зустрічі з трудовими колективами установ міст Звенигородка та Ватутіне.

Так, 4 жовтня 2018 року у рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» Звенигородським бюро правової допомоги спільно із Звенигородським відділом державної реєстрації актів цивільного стану проведено вуличне інформування населення та поширено інформаційні буклети правової тематики.

5 жовтня 2018 року для осіб, які перебувають на обліку у Звенигородському міськрайонному секторі з питань пробації філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області проведено захід на тему «Знай свої права! Право на захист», під час якого начальником відділу бюро було роз’яснено присутнім про їхні права під час затримання та порядок отримання правової допомоги з інших питань. У ході заходу надано правові консультації з питань порядку відновлення паспорта громадянина України, прийняття спадщини, отримання повторного свідоцтва про народження.

foto 2

10 жовтня 2018 року в рамках проведення правопросвітницької кампанії «Права захисника», присвяченої Дню захисника України, працівниками бюро проведено робочі зустрічі з головою Звенигородської міської організації ветеранів війни і праці, головою районної організації Української спілки ветеранів Афганістану та з заступником міського голови, учасником бойових дій. Учасників зустрічі поінформовано про права і гарантії ветеранів війни, учасників бойових дій на безоплатну правову допомогу та на пільги, передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

12 жовтня 2018 року задля розширення доступу до правової допомоги та проведення інформативної кампанії про права захисників проведено захід у Звенигородському районному військовому комісаріаті. Присутніх ознайомлено з правопросвітницькою компанією «Права захисника» та проектом «Я маю право!». Надано роз’яснення про права військовослужбовців та пільги, передбаченні чинним законодавством України.

11 жовтня 2018 року для учнів Звенигородської спеціалізованої школи І- ІІІ ступенів № 3 проведено правову годину, присвячену темі булінгу. Начальником відділу «Звенигородське бюро правової допомоги» спільно з керівником Звенигородського районного відділу державної реєстрації актів цивільного повідомлено учнів про поняття «боулінг» та відповідальність за його вчинення, передбачену законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії боулінгу». З метою інформування дітей про шляхи захисту їхніх прав розповсюджено буклети «Твої права – твій захист», «Зупинимо булінг разом», «Особливості булінгу у дитячому віці: профілактика та шляхи попередження».

Foto 3

Наприкінці жовтня 2018 року на базі «Звенигородського бюро правової допомоги» проведено зустріч колег Шполянського, Лисянського та Корсунь-Шевченківського бюро. У ході зустрічі присутніми обговорено актуальні питання, які виникають під час надання безоплатної правової допомоги.

 Foto 4