назад
29.10.19

Протидія булінгу та ґендерна рівність – актуальна бесіда зі школярами в Старокостянтинові

Про цькування в школі та ґендерну рівність говорили 25 жовтня фахівчині Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги зі школярами – учасниками «Школи лідерства» на базі Центру розвитку та підтримки громадських ініціатив «Агенція змін».

Одразу дві важливі теми – булінг та ґендерна рівність – порушили Олександра Боровик та Оксана Балясна, фахівчині відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, під час зустрічі зі слухачами «Школи лідерства», яка функціонує на базі Центру розвитку та підтримки громадських ініціатив «Агенція змін».

Тематичні бесіди «Булінг: як запобігти та чим зарадити» та «Ґендерна рівність — не фемінізм. Ламаємо хибні патерни», що відбулись за участі тренерки Школи Анни Ліщук, зумовили жваве обговорення серед підлітків.

Під час зустрічі йшлося про поняття булінгу та роль у критичних ситуаціях справжнього лідера, який має протидіяти вчиненню протиправних дій, про обов‘язок не замовчувати факти цькування.

Разом із юристками школярі окреслили коло осіб, які можуть зарадити при виникненні проблеми булінгу в шкільному середовищі, проаналізували конкретні ситуації, завдяки чому навчилися відрізняти цькування від конфлікту. Заняття передбачало як групову, так і індивідуальну роботу.

У другій частині зустрічі обговорювали тему ґендерної рівності. Учні з’ясували, що ролі чоловіків і жінок у суспільстві є однаково важливими. А в результаті обговорення дійшли висновку, що застарілі стереотипи стали неактуальними в сьогоднішньому суспільстві. Та найголовніше — підлітки засвоїли, що ґендерна рівність — це рівність ролей чоловіків і жінок у суспільстві.