назад

Проведення інформаційних заходів у лікувальних закладах

ShATsK1У рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та з метою роз’яснення змісту основних реформ, що проводяться в Україні, 28–29 листопада 2017 року працівники Локачинського, Іваничівського та Шацького бюро правової допомоги провели ряд інформаційних заходів у медичних закладах районів.

Основною темою обговорення під час заходів стало питання медичної реформи, зокрема створення госпітальних округів та ліквідація районних лікарень.

ShATsK3

28 листопада 2017 року в Іваничівській та 29 листопада в Локачинський центральних районних лікарнях працювали мобільні пункти консультування, в яких спеціалісти бюро правової допомоги спільно з юрисконсультами лікувальних закладів надавали консультації медичному персоналу і громадянам.

Lokachі TsRL

Працівники та відвідувачі закладу зверталися з питаннями впровадження медичної реформи в частині ліквідації районних лікарень та створення госпітальних округів, а також процедури підписання декларацій про вибір лікаря пацієнтом.

ShATsK2

29 листопада 2017 року відбулись інформаційні заходи для працівників Локачинської центральної районної лікарні та Пульмівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Шацького району. Присутнім надано інформацію про права громадян та механізми їх захисту, зокрема через систему безоплатної правової допомоги, про основні меседжі проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та про реформування медичної галузі.

ShATsK1

Під час заходів були поширені інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу, а також буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!».

Довідково:
Локачинське бюро правової допомоги – смт Локачі, вул. Героїв Майдану, 1, тел. (03374) 3-01-34;
Іваничівське бюро правової допомоги – смт Іваничі, вул. Банківська, 6, тел. (03372) 2-20-19;
Шацьке бюро правової допомоги – смт Шацьк, вул. 50-років Перемоги, 1б, тел. (03355) 2-08-47.