назад

Проблемні аспекти взаємодії слідчих та адвокатів – обговорення в управлінні Національної поліції

  1 30.01.2017     Круглий стіл «Кримінальна процесуальна взаємодія слідчих Національної поліції та адвокатів: актуальні проблеми та шляхи вирішення» відбувся у четвер, 30 листопада, в Головному управлінні Національної поліції у Хмельницькій області. Ініціаторами заходу стали Рада адвокатів Хмельницької області та обласне управління Національної поліції. З-поміж запрошених експертів участь в обговоренні взяла очільниця Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна.

     Представники поліції, судді та адвокати зібралися за круглим столом, щоб обговорити проблеми незалежної процесуальної взаємодії слідчих та адвокатів під час досудового розслідування, типові порушення при застосуванні норм КПК України й шляхи вирішення проблем, що виникають при такій взаємодії та застосуванні кримінального процесуального законодавства на стадії досудового розслідування кримінальних проваджень.

     Присутні розглянули такі питання, як етика кримінально-процесуальної взаємодії слідчих та адвокатів, етика поведінки адвокатів у взаємовідносинах зі слідчими при наданні правової допомоги у кримінальних провадженнях на стадії досудового розслідування, взаємодія слідчих та адвокатів під час здійснення окремих процесуальних дій, проблемні аспекти взаємодії слідчих та адвокатів при врученні повідомлення про підозру, при затриманні особи та оформленні відповідних процесуальних документів, при збиранні доказів, при розгляді клопотань захисту та врученні постанов, винесених за результатами їх розгляду тощо.

   30.01.2017

     Про проблеми, які виникають у слідчих при взаємодії з Регіональним центром з надання БВПД у Хмельницькій області поінформувала керівниця центру Наталія Стьопіна. Вона наголосила на необхідності дотримуватися та виконувати вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 № 1363 «Про затвердження Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою» працівниками поліції. Адже від своєчасного інформування центрів про затримання осіб залежить дотримання права таких осіб на правовий захист.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.