назад

Проведення тематичної зустрічі із учнями Маньківської ЗОШ

26 вересня 2016 року в.о. начальника Маньківського бюро правової допомоги Ірина Миронюк та адвокат системи БВПД Анна Костенко провели тематичну зустріч з учнями 10-11 класів Маньківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 на тему: «Відповідальність неповнолітніх за вчинення злочину».

Під час зустрічі було висвітлено: загальні поняття відповідальності неповнолітніх за адміністративне правопорушення, злочин; вчинення злочинів неповнолітніми у складі організованих злочинних груп; проведено порівняння правових систем України та США у сфері притягнення неповнолітніх до відповідальності за вчинення злочинів; наведено приклади з адвокатської практики щодо притягнення неповнолітніх осіб до кримінальної відповідальності за вчинення злочину.

mank-shkola

Крім цього, увагу присутніх було зосереджено на тому, що рівень доступу дітей до соціальної та правової допомоги суттєво обмежений, діти мають право на отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, яка гарантована Конституцією України та Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Присутнім роздано інформаційні буклети про діяльність Маньківського бюро правової допомоги, які також були розміщені на інформаційному стенді Маньківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 .