назад

Проведення Всеукраїнського тижня права | Червоноградський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги

17-12 грудня, у Всеукраїнський день права місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області були проведені заходи по правовій обізнаності населення, як це було:
Червоноградський місцевий центр.

1 грудня 2015 року завершено перший етап проекту “Моя персональна демократія: цінності, які нас об’єднують”, який є спільною ініціативою випускників Програми «Толерантність та національно-культурне різноманіття як запорука демократизації суспільства», World Learning Participant Training Program, Агентства США з міжнародного розвитку та проводиться Червоноградським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з громадською організацією “Молодіжний ініціативний центр”
{module mercedes 6433333333} 

30 листопада в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Червоноградського місцевого центру з надання БВПД Мар’яна Марчук провела семінар на тему «Забезпечення доступу людей, у тому числі з інвалідністю, до якісної безоплатної правової допомоги», для осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.
Захід відбувся завдяки співпраці з Червоноградським міським центром зайнятості, такі семінарі проводитимуться на регулярній основі.

В рамках проведення Тижня Права, працівниками Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розроблено тренінг під назвою «Право знати свої права» для учнів старших класів шкіл та середніх спеціальних навчальних закладів. Мета тренінгу – поглибити знання молодих людей про власні права, виробити практичні навички відстоювання прав на прикладі спілкування з представниками влади.

Перші заняття циклу тренінгу відбулися 1 грудня для студентів двох груп Вищого професійного училища №11. Тренерами виступили працівники Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги начальник відділу по попередній роботі з клієнтами Мар’яна Марчук та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Сенчук. В результаті тренінгу студенти змоделювали життєві ситуації щодо спілкування з працівниками патрульно-постової служби та ознайомилися зі статутом ППС. Також студентів ознайомлено з діяльністю центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, філософією юридичного захисту громадян України, які належать до пільгових категорій, а також можливістю отримання безоплатної правової допомоги.

Працівники Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (начальник відділу по попередній роботі з клієнтами Мар’яна Марчук та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Сенчук) 2 грудня провели тренінги «Право знати свої права» у Гірничо-економічному коледжі для студентів другого і четвертого курсів. А вже 3 грудня участь у такому тренінгу взяли учні Червоноградської загальноосвітньої школи-інтернату для дітей, позбавлених батьківського піклування.

2 грудня 2015 року проведено День Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Червоноградській загальноосвітній школі №4. Директор Центру Наталія Костишин зустрілася з вчителями та батьками учнів. Надано інформацію про механізм захисту своїх прав.
8 грудня проведено День Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Червоноградських загальноосвітніх школах м. Соснівка. Олена Сенчук провела заняття з учнями та розповіла про діяльність Центру
09.12.2015 року Червоноградський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяв участь у робочій зустрічі з суб’єктами взаємодії надання допомоги учасникам АТО при Сокальській райдержадміністрації. Були розглянуті питання виділення земельних ділянок; працевлаштування учасників АТО ; розмитнення авто для волонтерів, яке вже винесене на розгляд Департаменту ; створення санаторію для відпочинку та реабілітації учасникам АТО та їх сімей. Важливим пунктом зустрічі стояло питання створення Єдиного вікна по роботі з учасниками АТО, залучення до співпраці державних та громадський організацій. Наголошено про важливість механізму взаємодії та співпраці для отримання якісно правової допомоги даній категорії .

10.12 2015 року в рамках Всеукраїнського тижня права працівники Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правовї допомоги провели роз’яснювальні бесіди з правових питань для постійних читачів Червоноградської центральної міської бібліотеки

15.12.2015 начальником відділу попередньої роботи з клієнтами Мар’яною Марчук проведено тренінг «Право на свободу та особисту недоторканість» для дітей віком 10-14 років з числа постійних відвідувачів дитячої бібліотеки №9.

7 грудня начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Сенчук провела зустріч з особами, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі і перебувають на обліку червоноградського міського відділу кримінально-виконавчої інспекції УДПтСУ у Львівській області. Надано інформацію щодо механізму захисту своїх прав.

13 грудня проведено зустріч з ветеранами АТО спільно з Червоноградським відділенням Всеукраїнської спілки ветеранів АТО. Директор Центру Наталія Костишин ознайомила присутніх з роботою Червоноградського місцевого центру з надання безплатної вторинної правової допомоги, розповіла про механізми захисту своїх прав.

Публікація інформаційних матеріалів Червоноградського місцевого центру з надання БВПД на місцевих інтернет-сайтах (портал «Над бугом»)

16 грудня начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Сенчук провела тренінг «Право знати свої права» для учнів 9-го класуЧервоноградської загальноосвітньої школи №12.

Видано спецвипуск «100%Молодіжної газети», присвячений діяльності Червоноградського місцевого центру з надання БВПД