назад

Проведено чергове засідання Керівної ради

5 січня 2016 року Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області проведено чергове засідання керівної ради за участю директора Регіонального центру Валентина Чистого, директорів місцевих центрів Олега Антонця, Олега Матвієнко, Сергія Сторчака та начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Віктора Сандула, інших відповідальних працівників Регіонального центру з надання БВПД в області.

На засіданні Керівної ради обговорені та затверджені на 2016 рік: план надання безоплатної правової допомоги в Регіональному центрі; план роботи Керівної ради;  а також плани роботи Регіонального та місцевих центрів на І квартал 2016 року.

Під час підготовки засідання Керівної ради відповідальні працівники Регіонального центру надавали методичну допомогу місцевим центрам в розробці квартальних планів. При цьому, ініціатива  в плануванні заходів надходила саме від місцевих центрів.

На засіданні була підтримана і реалізована ініціатива місцевих центрів щодо черговості головуючих – чергове засідання Керівної ради проведено під головуванням директора Другого миколаївського місцевого центру з НБВПД Олег Антонець. Така практика почергового головування директорів на засіданнях Керівної ради запроваджена вперше.

На засіданні Керівної ради було детально розглянуто наказ Міністерства юстиції України від 25.12.2015 №2748/5 «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги» та обговорено та визначено заходи щодо його реалізації у регіоні. Під час обговорення цього питання директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Валентин Чистий запропонував місцевим центрам розпочати роботу з інвентаризації приміщень і основних засобів районних управлінь юстиції та надати пропозиції Регіональному центру щодо передавання їх на баланс або в оренду місцевим центрам.