назад

Проведено консультування у Бориспільській виправній колонії

    28 серпня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Віктор Кіккас, заступник директора Ірина Іванчук та в.о. директора Броварського місцевого центру Катерина Лиско провели прийом та надали правові консультації засудженим особам, які відбувають покарання в Бориспільській виправній колонії (№ 119).

    Під час прийому засудженим роз’яснено повноваження центрів з надання БВПД щодо забезпечення захисту, складання документів процесуального характеру та здійснення представництва інтересів особи, засудженої до покарання у вигляді позбавлення волі, за зверненням такої особи або за ухвалою суду в судах, інших органах державної влади, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також обов’язок адміністрації пенітенціарної установи щодо забезпечення доступу засуджених осіб до правової допомоги як за свій рахунок, так і через систему безоплатної правової допомоги. 
    Під час прийому за індивідуальною консультацією звернулось 19 осіб. Питання, з якими звернулись засуджені особи Бориспільської виправної колонії, стосувались проблем одержання паспорту вперше, зняття з реєстрації місця проживання в судовому порядку; оформлення довіреності на розпорядження майном; медичного обстеження засуджених осіб, в тому числі хворих на СНІД, та встановлення непрацездатності; щодо підстав, з урахуванням переліку захворювань, для подачі до суду матеріалів про звільнення від подальшого відбування покарання; дотримання прав та гарантій засуджених осіб адміністрацією установи при підготовці матеріалів для умовно-дострокового звільнення та документів для вирішення питання про застосування амністії тощо.
    Під час заходу особам, що відбувають покарання у виправній колонії № 119, надані розроблені Регіональним центром пам’ятки та буклети “Право засудженої особи до позбавлення волі на безоплатну правову допомогу”, “Побачення засуджених з родичами, адвокатами та іншими особами. Телефонні розмови”, інші методичні рекомендації з питань цивільного права.
    Нагадаймо, що забезпечення роботи мобільних пунктів у виправних колоніях, розташованих на території Київської області, передбачено Регіональним планом надання безоплатної правової допомоги у Київській області на поточний рік.