назад

Захист прав соціально незахищених осіб за кордоном

EU fotoСьогодні, 29 серпня 2017 року, відбувся круглий стіл, організований Департаментом соціального захисту населення ЛОДА, з питань захисту інтересів соціально незабезпечених осіб, отримання страхових відшкодувань для членів родин соціально незабезпечених громадян України, які постраждали на території Європейського союзу, США, Канади та Ізраїлю.

У роботі круглого столу, окрім організаторів, взяли участь представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області, Департаментів ЛОДА: охорони здоров’я, внутрішньої та інформаційної політики, міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва, дорожнього господарства, транспорту та зв’язку, Юридичного управління апарату ЛОДА та ТОВ «Адвокати в Європі».

Учасники обговорили проблему захисту інтересів мало захищених громадян України, котрі перебувають за межами держави і потребують юридичного захисту, зокрема, при отриманні травми в наслідок ДТП, необхідності відшкодування кожній особі, що здобула травми в наслідок цього ДТП, або також родині, якщо в результаті аварії учасник ДТП загинув, а також під час виконання робіт, внаслідок чого були отримані тяжкі тілесні ушкодження і ушкодження не сумісні з життям.

Орест Шот, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру звернув увагу на те, що підняте питання є елементом правової реформи Уряду щодо підвищення правової обізнаності громадян, яка активно реалізується системою безоплатної правової допомоги через проведення правопросвітницьких заходів та комплексної Програми правової освіти населення Львівської області на 2017-2018 роки, затвердженої розпорядженням Голови Львівської обласної державної адміністрації.

Структурами безоплатної правової допомоги на Львівщині, а це Регіональний центр, 6 місцевих центрів та 24 бюро правової допомоги, постійно здійснюються заходи, надаються правові консультації та інформація щодо роз’яснення прав громадян на отримання юридичної допомоги.
Окрім цього, в сфері забезпечення та надання правової допомоги громадянам України працюють чимало громадських організацій та адвокатів, які безоплатно надають юридичні послуги певним категоріям громадян.

Таким чином, зазначив Орест Шот, необхідно посилити роботу усіх структур в частині роз’яснення прав та обов’язків громадян, які перебувають за кордоном з метою забезпечення їх захисту в разі порушення прав та свобод.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).