назад

Проведено круглий стіл з питань безоплатної правової допомоги

фото 2“Способи надання безоплатної правової допомоги жителям територіальних громад” – тема круглого столу, який відбувся 20 лютого в Івано-Франківському університеті права імені короля Данила Галицького, і був організований Регіональним центром з надання БВПД в Івано-Франківській області спільно з університетом права.

У роботі круглого столу взяли участь Михайло Євчук (директор Регіонального центру), Володимир Ковальчук (заступник директора центру), Михайло Лотоцький (доцент кафедри кримінального процесу університету права), Віталій Стусяк (керівник Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД), Оксана Устимчук (керівник регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини в Івано-Франківській області), Лілія Зеленко (уповноважена голови Національної поліції з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності в області), представники громадських організацій Святослав Шулятинський (ГО “Галицькаправозахисна група”), Христина Зелінська (ГО “Антикорупційна платформа”), журналіст Любов Крайня (ОДТРК “Карпати”), Ігор Бойчук (доцент кафедри реклами та зв’язків з громадськістю університету права).

З вітальним словом виступив Михайло Лотоцький, який побажав учасникам заходу плідної праці в обговоренні актуальних питань та виробленні спільних конструктивних пропозицій, спрямованих на посилення правових можливостей територіальних громад.

фото 1

У вступному слові директор Регіонального центру Михайло Євчук зазначив, що із запровадженням реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади змінюються пріоритети роботи системи безоплатної правової допомоги. Одним із яких є переорієнтація від надання правових послуг окремим фізичним особам та посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад за рахунок залучення зовнішніх партнерів та ресурсів. Важливим у цій роботі, за словами директора Регіонального центру, є співпраця з регіональними представниками Уповноважених ВРУ та Національної поліції з прав людини, а також залучення представників громадських організацій у спільних з центрами правових зустрічах. Тому проведення круглого столу з окресленої тематики є вкрай важливим та необхідним.

фото 2

фото 3

Оксана Устимчук розповіла про взаємодію регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини в Івано-Франківській області з інститутами громадянського суспільства. Представник омбудсмена в області навела приклади позитивного досвіду захисту прав людей, які перебувають у місцях несвободи.

фото 4

Святослав Шулянський ознайомив учасників заходу з метою реалізації проекту ГО “Галицька правозахисна група” та розповів, що проект націлений на безпосередній контакт з населенням за місцем проживання. Як відмітив Святослав Шулянський, позитивною формою співпраці є спільні виїзні консультування жителів населених пунктів спільно із фахівцями Галицького бюро правової допомоги. У майбутньому планується проводити правові інформаційні заходи з учнями загальноосвітніх закладів.

фото 5

Лілія Зеленко розповіла про позитивну співпрацю з представниками Регіонального центру з надання БВПД для підвищення правової обізнаності та набуття професійних навичок працівників патрульної поліції у роботі із затриманими.

фото 6

У своєму виступі Володимир Ковальчук основний акцент зробив на урізноманітненні форм роботи системи БПД, громадських правозахисних організацій та ЗМІ з метою інформованості населення краю про можливість отримання правової інформації.

фото 7

Про надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам та учасникам АТО працівниками Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД розповів Віталій Стусяк. Він ознайомив присутніх з першими судовими справами переселенців та учасників АТО, які були позитивно вирішені на їх користь за участю адвоката, що діяв за доручення МЦ.

фото 8

фото 9

На завершення зустрічі сторони домовилися про подальші кроки співпраці між центрами з надання БВПД, представниками регіональних Уповноважених ВРУ і Національної поліції з прав людини та інститутами громадянського суспільства щодо забезпечення захисту прав людини.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

 

Місцеві центри з надання БВПД працюють за адресами:

            Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД

вул. Франка 4, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (0342) 55-90-66

Е-mail:frankivsk1.frankivsk@legalaid.gov.ua

            Калуський місцевий центр з надання БПВД

вул.С. Бандери, 18, м. Калуш.

Телефон: (03472) 6-66-93

Е-mail:kalush.frankivsk@legalaid.gov.ua

            Коломийський місцевий центр з надання БВПД

вул. Адама Міцкевича, 2, м. Коломия.

Телефон: (03433) 4-63-76

Е-mail:kolomyya.frankivsk@legalaid.gov.ua

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)


{gallery}pictures/2017.02.21_круглий_стіл{/gallery}