назад

Проведено лекції для студентів в рамках проекту “Я маю право”

    25 вересня 2017 року з метою підвищення правової обізнаності громадян, вміння реалізовувати, захищати свої права та в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО! проведено лекції для студентів першого курсу приватного вищого навчального закладу «Бориспільський інститут муніципального менеджменту при Міжрегіональній Академії управління персоналом» на теми: «Права громадян у сфері правосуддя та порядок звернення до Європейського суду з прав людини»; «Формування вмінь протистояти побутовій корупції, зокрема у вищих навчальних закладах»; «Реалізація права на державну службу в Україні» та «Дискримінація, поєднана з насильством».

    У заході взяли участь: Лиско Катерина – в.о. директора Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Сердюк Аліна – головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Броварського місцевого центру, Роєнко Роман – начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Київській області, Бабенко Ольга – заступник начальника управління – начальник відділу державної реєстрації нормативно-правових актів Головного територіального управління юстиції у Київській області, Лелікова Ірина – начальник управління персоналу Головного територіального управління юстиції у Київській області, Федорін Іван – голова Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Київській області – начальник відділу судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції у Київській області, Сосновський Михайло – завідувач сектору з питань запобігання і виявлення корупції Головного територіального управління юстиції у Київській області, Сергієнко Олексій– в.о. начальника Бориспільського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області.


    Катерина Лиско та Аліна Сердюк розповіли студентам про форми та ознаки дискримінації у сучасному суспільстві та з метою кращого засвоєння матеріалу доповідачі продемонстрували по кожній з ознак дискримінації позитивні практики Європейського суду з прав людини. По завершенню заходу студентам надано інформаційні буклети про систему безоплатної правової допомоги.