назад

Проведено навчання щодо правових гарантій забезпечення прав і свобод людини в Україні

У приміщенні Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій 12 грудня начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД в області Мирослава Аннюк розказала про забезпечення права на правову допомогу осіб, в тому числі дітей, які проживають (виховуються) в закладах інституційного догляду.

У межах тематичного семінару «Правові гарантії забезпечення прав і свобод людини в Україні» для працівників структурних підрозділів соціальної сфери, охорони здоров’я, національної поліції та освіти органів державної влади та органів місцевого самоврядування і працівників підприємств, установ та організацій комунальної форми власності, відповідальних за реалізацію правових гарантій забезпечення прав і свобод людини в Україні начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Мирослава Аннюк розказала про можливості системи безоплатної правової допомоги.

Фахівець системи безоплатної правової допомоги ознайомила присутніх з особливостями надання БПД, хто належить до категорій, які мають право на безоплатну правову допомогу. Вона перелічила документи, які необхідні для отримання БВПД.

Мирослава Аннюк розказала про правничу платформу Wikilegalaid, на які можна легко знайти консультацію, не виходячи з дому.

«Система безоплатної правової допомоги відкрита для людей, з кожним разом стає все доступнішою, оскільки застосовуються інноваційні методи та підходи, в тому числі цифрові технології та системи», ˗  зазначила вона.