назад

У Прикарпатській поліції обговорили дотримання прав затриманих осіб на безоплатну правову допомогу

 У Головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області 10 грудня директор Регіонального центру з надання БВПД в області Михайло Євчук взяв участь у засіданні круглого столу «Дотримання прав затриманих осіб на безоплатну правову допомогу, актуальні проблеми та шляхи вирішення».

Під час круглого столу учасники обговорили питання щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги затриманим особам, а також узгодили взаємодію щодо недопущення порушення права даних осіб.

Головне завдання зустрічі – максимальний захист та дотримання прав громадян у правоохоронних органах області.

Михайло Євчук наголосив про поглиблення співпраці Національної поліції та системи БПД в частині надання правової допомоги, а також захисту осіб, які зазнали домашнього насильства. Він зазначив, що впродовж 2019 року не допущено жодного випадку неповідомлення центрів з надання безоплатної правової допомоги про затриманих осіб.

За підсумками круглого столу запропоновано конкретні шляхи щодо посилення та удосконалення роботи з питань захисту конституційних прав затриманих осіб на безоплатну правову допомогу, в тому числі подальшої співпраці щодо проведення спільних заходів у даному напрямі.

Захід відбувся за ініціативи старшого інспектора з особливих доручень відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Національної поліції України, майора поліції Крістіни Тягур.