назад

Проведено правопросвітницькі заходи на території Свеської селищної ради

ShM 2017 06 09 Pravoprosvitniztvo na teritorii Sweskoi radi 1У рамках роботи мобільного консультаційного пункту Ямпільського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, 9 червня  відбувся виїзний прийом громадян на базі Свеської селищної ради. Правові консультації жителям громади надавали начальник  Ямпільського бюро правової допомоги Володимир Лящевський та головний  спеціаліст Анна Куліш.

В ході робочого візиту за безоплатною правовою допомогою до фахівців бюро звернулось чотири  мешканці населеного пункту. Їх цікавили такі питання, як порядок реєстрації права власності на земельну ділянку в держреєстрі речових прав на нерухоме майно; норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам, у тому числі для ведення особистого селянського господарства, садівництва, будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель; порядок оформлення спадщини за законом та за заповітом та строки для прийняття спадщини тощо. Крім того, було проведено вуличне інформування мешканців смт. Свеса, де всім охочим були роздані інформаційні буклети  з інформацією про бюро правової допомоги.

ShM 2017 06 09 Pravoprosvitniztvo na teritorii Sweskoi radi 2

Для посадових осіб Свеської селищної ради   начальником Ямпільського бюро правової допомоги Володимиром Лящевським було проведено пілотний тренінг на тему: «Особливості надання правової допомоги органами місцевого самоврядування», зокрема, він звернув увагу на особливості законодавчого регулювання надання безоплатної первинної правової допомоги органами місцевого самоврядування, основні принципи та цінності, на яких ґрунтується надання такої правової допомоги.

В ході зустрічі з керівництвом Свеської селищної ради були обговорені проблемні питання правового і соціального захисту громадян та відбулись домовленості про подальшу співпрацю.

ShM 2017 06 09 Pravoprosvitniztvo na teritorii Sweskoi radi 3

 

Нагадуємо, що у Ямпільському бюро правової допомоги кожен зможе отримати безоплатну правову допомогу – правову інформацію та консультації, а також скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України, а в разі потреби – і представництвом  в суді.  Адреса Ямпільського бюро правової допомоги: Сумська обл. смт. Ямпіль, буд. Ювілейний,1, тел.: (05456)2-20-50.