назад

У Кириківці консультували громадян з правових питань

OkM 2017 06 09 ViyizniyPryyom 29 червня заступник начальника Великописарівського бюро правової допомоги Євген Мороз як зазвичай, кожен другий тиждень місяця здійснив виїзний прийом до Кириківської об’єднаної територіальної громади Великописарівського району.

Громадяни зверталися за консультаціями з такими питаннями як: звернення громадян до ОМС, зняття з реєстрації особи тощо.

Євген Мороз надав виключні роз’яснення, та більш детально розповів жінці щодо зняття з реєстрації особи, яка є чужою людиною для родини та просилася зареєструватися, щоб отримати соціальну допомогу, адже має скрутне матеріальне становище.

Він пояснив, що відповідно доч. 1 ст. 319 Цивільного кодексу ЦК Українивласник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Згідно із ч. 1 ст. 321 ЦК Україниправо власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні. Відповідно дост.391 ЦК України  власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпорядження своїм майном.

OkM 2017 06 09 ViyizniyPryyom 1

«Відповідно доч.2 ст. 386 ЦК України, визначено, що власник, який має підстави передбачити можливість порушення свого права власності іншою особою, може звернутися до суду з вимогою про заборону вчинення нею дій, які можуть порушувати його право, або з вимогою про вчинення певних дій для запобігання такому порушенню», – наголосив Євген Мороз.

Також цього ж дня надано «адресну правову допомогу» по вулиці Привокзальній особі, яка через свій фізичний стан позбавлена можливості самостійно звернутися до пункту консультування. Її питання стосувалося отримання разової грошової допомоги інвалідам, на яке було надано вичерпну відповідь у межах чинного законодавства.

 

Великописарівське бюро правової допомоги: вул. Ярослава мудрого, 1; т. (05457) 5-15-20.