назад

Проведено робочу зустріч між працівниками Регіонального та місцевих центрів Чернігівської області

P419087319 квітня 2016 року з метою забезпечення функціональної взаємодії місцевих центрів з регіональним центром з надання БВПД , обміну досвідом та підвищення кваліфікації працівників місцевих центрів , на базі Ніжинського центру відбулася робоча зустріч керівників відділів попередньої роботи з клієнтами (фронтлайнерів) та керівника відділу організації надання БВПД РЦ у Чернігівській області Оленою Якубенко. Метою проведення зустрічі є обговорення проблемних питань, що виникають під час роботи відділу попередньої роботи з клієнтами та шляхи їх вирішення, ознайомлення з веденням документації у відділі Ніжинського місцевого центру, а також взаємодія між РЦ та МЦ (доступ до БВПД).

Із вступним словом виступив директор Ніжинського МЦ Володимир Бригинець , в якому зазначив, що проведення таких зустрічей, де відбувається обмін досвідом, обговорюються проблемні питаня, які виникають під час роботи відділу попередньої роботи з клієнтами та шляхи їх вирішення – є необхідними для покращення якості обслуговування клієнтів , а також корисними для підвищення кваліфікації працівників місцевих центрів.
Під час своєї доповіді Олена Якубенко звернула увагу присутніх на важливість забезпечення функціональної взаємодії місцевих центрів з регіональним центром ; розповіла про ситуації, які виникають в процесі роботи та потребують нагального вирішення; навела приклади, як обговорення проблемних питань може стати способом отримання бажаного результату та покращить взаємодію між колегами.
Дмитро Сенченко докладно зупинився на процедурі реєстрації та порядку розгляду звернень громадян, контролю за їх виконанням, а також на питанні щодо порядку розгляду звернень клієнтів на дії адвоката. Він доповів про загальну процедуру розгляду звернень громадян, акцентував увагу на проблемних питаннях, таких як розгляд звернень від учасників війни та визначення належності до вразливої категорії клієнтів, що мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.
Начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Чернігівського МЦ Юлія Бойко поділилася практичними порадами, які використовують у своїй практиці юристи Чернігівського місцевого центру, щодо визначення категорії суб’єкта права на БВПД, та навела конкретні приклади надання правової допомоги воїнам АТО та внутрішньо переміщеним особам.
Олександр Старчак у своєму виступі зазначив, що при здійсненні аналізу роботи виїзних консультативних пунктів можна виділити типові питання, з якими звертаються найчастіше за консультаціями громадяни, а саме: порядок вступу у спадщину; зняття з реєстрації у будинку осіб, що не проживають більше ніж півроку за даною адресою; виділення земельних ділянок воїнам АТО. Начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Ніжинського МЦ поділився досвідом організації «контролю» за термінами видачі наказів по зверненням громадян про надання БВПД та веденням документації у відділі попередньої роботи з клієнтами Ніжинського МЦ.
По завершенні зустрічі відбулося загальне обговорення питань, винесення пропозицій та підбиття підсумків, кожен взяв активну участь в обговоренні. Всі присутні погодилися, що проведення таких зустрічей, де відбувається обмін досвідом, обговорюються проблемні питання, що виникають під час роботи відділу попередньої роботи з клієнтами та шляхи їх вирішення – є необхідними та корисними підвищення кваліфікації працівників місцевих центрів та налагодження ефективної комунікації працівників МЦ та РЦ. За результатами зустрічі буде виготовлено навчально-методичний посібник.
На зустрічі були присутні : начальник відділу організації надання БВПД Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Якубенко Олена, директор Ніжинського МЦ з надання БВПД Бригинець Володимир, директор Менського МЦ з надання БВПД Анатолій Єрмоленко, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Ніжинського МЦ Олександр Старчак та заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Олена Сербін, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Чернігівського МЦ Юлія Бойко, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Менського МЦ Дмитро Сенченко, начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Ніжинського МЦ Наталія Потапенко, заступник начальника відділу Карпова Катерина, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ніжинського МЦ Олена Іванова.P4190888P4190892