назад
28.04.16

Проведено семінар та круглий стіл для голів райдержадміністрацій області на тему «Безоплатна правова допомога – на захисті прав громадян»

DSC 01581

28 квітня 2016 року у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Полтавській області відбулися семінар та круглий стіл на тему: «Безоплатна правова допомога – на захисті прав громадян».

У заході взяли участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Полтавській області Олександр Черчатий, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації Вадим Штефан, голови (заступники голів) районних державних адміністрацій області, керівники місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

У ході семінару презентовано підходи до вирішення питань з удосконалення системи надання безоплатної правової допомоги, завдання та проблеми у створенні Бюро правової допомоги в районах області.

Під час заходу обговорено основні функції, які здійснюватимуть новостворені бюро:

– просвітництво на рівні кожної територіальної громади;

– забезпечення доступу громадян до електронних сервісів Міністерства

  юстиції України;

– надання юридичних консультацій, прийом звернень щодо надання  

  безоплатної вторинної правової допомоги;

– безпосереднє здійснення представництва інтересів клієнта в суді.

Учасників було поінформовано про концепцію кадрового забезпечення бюро, зокрема про порядок, строки та умови проведення відкритого конкурсу претендентів на посади їх керівників. Метою конкурсу є неупереджений відбір кваліфікованих та вмотивованих на роботу працівників, здатних забезпечити організацію роботи в сфері надання безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад.

Результатом проведення заходу стало визначення підходів і завдань щодо забезпечення співпраці Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з органами державної виконавчої влади, першочергових спільних дій з подальшого розвитку системи безоплатної правової допомоги в районах області, інформаційної та організаційної підтримки цього процесу.

Захід було висвітлено в засобах масової інформації області.

DSC 01653DSC 01832