назад

Проведено вуличне інформування лучан

Розповісти лучанам про систему безоплатної правової допомоги, а також про інформаційні кампанії «Відповідальне батьківство» та «Чесна платіжка». Саме з такою метою, 9 серпня 2019 року, фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ірина Кушпетюк та Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Максим Усаченко провели вуличне інформування.

Представники системи безоплатної правової допомоги Волині поінформували населення обласного центру про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», що реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів, а також про інформаційні кампанії «Відповідальне батьківство» та «Чесна платіжка», що відбуваються в його межах.

Як бути відповідальними батьками: отримати податкову знижку на розвиток дитини, аліменти, оформити послугу «Муніципальна няня», виїхати з дитиною за кордон? На ті та інші питання громадяни мали можливість отримати відповідь під час вуличної акції.

Окрім того, лучанам було роз’яснено покроковий алгоритм дій щодо захисту своїх прав у разі отримання нечесної платіжки за тепло та гарячу воду. Акцентовано увагу на тому, що на сайті Міністерства юстиції України є онлайн калькулятор послуг, за допомогою якого можна самостійно вирахувати, скільки потрібно сплачувати за тепло та гарячу воду. Також на офіційному веб-ресурсі Міністерства можна віднайти зразки документів, необхідних для того, аби відстояти свої права у разі, якщо постачальник надішле платіжку, у якій – завищені тарифи. Якщо ж потрібна правова допомога – звернутися можна до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги або до Єдиного контакт-центру системи БПД за номером 0800 213 103 (цілодобово та безкоштовно в межах України).

Під час вуличного інформування було розповсюджено інформаційні матеріали про систему БПД із контактними даними найближчого місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також із циклу правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»: «Відповідальне батьківство», «Поїхати з дитиною за кордон – легко!», «Отримуй аліменти!», «Не переплачуйте за тепло та гарячу воду», «Суд за участі присяжних».