назад

Проведено захід з просвіти майбутніх юристів

    25 вересня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Віктор Кіккас, заступник директора Центру Ірина Іванчук та директор Білоцерківського місцевого центру Оксана Сірик з лекцією-бесідою виступили перед студентами у Таращанському державному технічному та економіко-правовому коледжі. У заході взяли участь студенти відділення “Правознавство”.

    У ході заходу присутніх ознайомили з функціонуванням системи безоплатної вторинної правової допомоги, механізмом доступу та категоріями осіб, які згідно з законодавством мають право на таку допомогу як в цивільному, так і в кримінальному процесі. Окрім того, під час заходу представниками системи БВПД у Київській області було презентовано результати роботи Регіонального, Білоцерківського та інших місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області, доведено актуальність надання такої допомоги соціально вразливим верствам населення, донесено інформацію про проект “Я маю право”.


    Окрім того, зі студентами говорили про такі основні риси юридичної професії, як соціальна значимість і відповідальність, високоінтелектуальність, творчість та гуманність, зокрема про ставлення юриста до життя та здоров’я людини, її гідності і достоїнства як до найвищої соціальної цінності.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Студенти з особливим інтересом слухали виступаючих, задавали питання, брали участь у діалозі, вели записи з тим, щоб потім донести інформацію до інших студентів, використати під час правопросвітницьких заходів.


    По закінченню заходу було проведено робочу зустріч з заступником директора коледжу Світланою Зубчевською, завідуючою юридичним відділенням, керівником Громадської юридичної консультації Нелею Громчевською. Під час зустрічі обговорили плани майбутньої співпраці у правороз’яснювальній та правовиховній роботі, можливість проходження практики студентами на базі центрів та бюро правової допомоги в Київській області.


    Також по завершенню заходу студенти отримали інформаційні матеріали щодо організації надання безоплатної правової допомоги, контактну інформацію про центри БВПД у Київській області, буклети.