назад

Проведено зустріч із неповнолітніми, що перебувають у СІЗО

105 грудня 2016 року Головним територіальним управлінням юстиції в Івано-Франківській області спільно з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області, в рамках відзначення Всеукраїнського тижня права, проведено зустріч із неповнолітніми ув’язненими, що перебувають в Івано-Франківському СІЗО.

Із вступним словом до присутніх звернувся заступник начальника управління – начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління юстиції Левкун Я. А., який розповів присутнім про роль Міністерства юстиції України в забепеченні прав та свобод громадян, зокрема через впровадження нових реформ. Так, доповідач розповів про запровадження електронного декларування, системи електронних торгів арештованим майном, електронних сервісів Мін’юсту та утворення Бюро правової допомоги.

Головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління юстиції Шумська К.І. ознайомила неповнолітніх із історією прийняття та основними положеннями Загальної декларації прав людини.

Із порядком отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, порядком отримання безкоштовних послуг адвоката неповнолітніх ознайомила начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Міськів О.Т