назад

Причини підліткової злочинності та види відповідальності

ShM 171211 02З метою підвищення правової свідомості молодого покоління 11 грудня начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Юлія Зацаринна для учнів 9 класів Шосткинської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 4 провела правовиховну годину «Причини підліткової злочинності та види відповідальності».

Під час заходу інтегратор центру Юлія Зацаринна роз’яснила поняття адміністративної, кримінальної та цивільно-правової відповідальності, а також зазначила про стягнення, які можуть бути застосовані до неповнолітніх за вчинення ними злочинів та адміністративних правопорушень.

ShM 171211 01

У ході правової години діти розв’язували правові задачі, моделювали шляхи їх вирішення.

«Такі правопросвітницькі заходи сприяють підвищенню рівня правової обізнаності населення, допомагають дітям набути елементарні знання про найважливіші закони нашої держави, сприяють виробленню вміння використовувати ці знання у повсякденному житті», – зазначила класний керівник 9 класу Наталія Лужинська.

По завершенню учасники мали змогу задати актуальні для них питання та отримати кваліфіковані і обґрунтовані відповіді на них.

У разі необхідності, звертайтеся доШосткинського МЦ з надання БВПД: м. Шостка, вул. Горького, 4; т. (05449) 7-30-94, 7 -28-05.