назад

1 23 вересня 2016 року в Головному територіальному управлінні юстиції у Миколаївській області директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Валентином Чистим прийнято участь у брифінгу на тему “Покращення загальної ситуації з дотримання прав людини і основоположних свобод на Миколаївщині, за умови активного залучення представників неурядових організацій”.

Головною метою брифінгу було створення ефективної системи захисту прав людини і основоположних свобод, завдяки незалежної діяльності неурядових організацій, з метою забезпечення неухильного дотримання конституційних прав і свобод людини органами влади і місцевого самоврядування, їх посадовими особами.

Відкрила захід перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Інна Фірсова. Вона ознайомила присутніх з реформами, які проводяться Міністерством юстиції України, в частині спрощення доступу громадянам до отримання правової допомоги та створення бюро правової допомоги.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області В. Чистий розповів про систему безоплатної правової допомоги про її досягнення та майбутнє.

Також у заході прийняли участь директор Першого миколаївського місцевого центру з надання БВПД Олег Матвієнко, директор Другого миколаївського місцевого центру з надання БВПД Олег Антонець, Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області Євгеній Прусов, керівник Центру моніторингу дотримання прав людини Олег Альохін, директор МОГО «Незалежна соціальна адвокація та правозахист», керівник правового відділу Центру моніторингу дотримання прав людини Тетяна Добридник.2

На брифінгу також розглядалося питання надання правової допомоги населенню з питань реалізації і захисту прав людини через мережу громадських приймалень державного та недержавного сектору, розбудова інститутів громадянського суспільства, як один з пріоритетів діяльності офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини.