назад

Прийом громадян у приміщенні Турійського районного центру зайнятості

IMG 012321 лютого 2017 року в приміщенні Турійського районного центру зайнятості відповідно до графіку консультацій та з метою реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу представники Турійського бюро правової допомоги провели виїзний прийом.

Під час прийому за отриманням правових консультацій звернулося троє учасників бойових дій, яким було надано роз’яснення стосовно пільг для учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, порядку реалізації та захисту прав учасників бойових дій та їх відновлення в результаті порушення.
Громадян цікавили питання порядку приватизації земельних ділянок, отримання путівок на санаторно-курортне лікування учасниками АТО, прийняття на військову службу за контрактом.

Зокрема громадянина Б. цікавило питання порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування інвалідам війни.

Відповідно до «Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2004 року № 758,грошова компенсація виплачується інвалідам війни за місцем їх обліку один раз на два роки з дня звернення із заявою про виділення путівки або виплату грошової компенсації за бажанням, якщо ці особи протягом двох років не одержували безоплатних санаторно-курортних путівок, незалежно від наявності медичного висновку про необхідність санаторно-курортного лікування або медичних протипоказань.

Грошова компенсація виплачується у таких розмірах:
• інвалідам I і II групи – 100 відсотків середньої вартості путівки;
• інвалідам III групи – 75 відсотків середньої вартості путівки.
Підставою для виплати грошової компенсації є такі документи:
• заява про виплату грошової компенсації;
• посвідчення особи, що підтверджує її належність до категорії інвалідів війни;
• облікові дані про одержання путівок та грошової компенсації.

IMG 0121

Довідково:
З метою реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу в Турійському районному центрі зайнятості працює мобільний пункт консультування. Працівники Турійського бюро правової допомоги проводять прийом громадян щопонеділка з 10:00 до 12:00.

Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Турійськ, вул. Луцька, 23, тел. (03363) 2-23-86 (пн–пт з 9:00 до 18:00).

Турійський районний центр зайнятості – смт Турійськ, вул. Луцька, 22, тел. (03363) 2-13-89.